Skip to main content

Global Feminist Conspiracy

..stod det på min T-skjorta när jag steg in i studion på yrkeshögskolan Metropolia vid Arabiastranden, där några studerande vid medialinjen Mansdagen till ära skulle göra ett program om mannen, med mig och en representant från Miesten Tasa-arvo. Jag hade ju till helt nyligen inte ens hört talas om nån mansdag - det klassiska argumentet är ju att den internationella kvinnodagen är den 8.3, alla andra dagar är ju männens.

Killen från den mindre profeministiska organisationen tyckte i alla fall inte alls om min på Unionen inköpta T-skjorta, tyckte att den gjorde narr av alla de män som diskrimineras på grund av att de är män. Jag hade valt T-skjortan för att eventuellt provocera, och det tycktes ju då ha lyckats.

Annars blev diskussionen ganska OK, för kort tid har man ju alltid på sig och de saker man egentligen borde ha sagt kommer man ju alltid på först i efterhand. Men som helhet alltså ganska OK. Programmet som gick ut direkt onsdagen 18.4 ungefär kl 10.10 på 100.0 MHz borde finnas tillgängligt nån tid på Kaupunkiradio / Radio Suomi.