Skip to main content

Miehen työ -palkinto professori Jeff Hearnille

Tämän vuoden Miehen työ -palkinto on luovutettu professori Jeff Hearnille, kirjoittaa MTV3 ja YLE Uutiset. Hearn on kansainvälisesti tunnettu ja arvostettu tutkija, joka on ollut kehittämässä kriittisen miestutkimuksen periaatteita ja teoriaa sekä vaikuttanut olennaisesti suomalaiseen ja kansainväliseen alan tutkimukseen. Palkinto annettiin sukupuolentutkimuksen pitkäjänteisestä tekemisestä, opettamisesta ja edistämisestä.

Vuonna 1999 Hearn oli mukana perustamassa Profeministimiehet-järjestöä. Lisäksi hän on ollut mukana perustamassa White Ribbon -kampanjaa Suomeen. Hearn on opettanut ja luennoinut useissa yliopistoissa Euroopassa, Pohjois-Amerikassa, Afrikassa ja Australiassa. Hänet kutsuttiin vierailevaksi professoriksi Helsingin yliopistoon ja Åbo Akademiin vuonna 1997. Nykyään hänellä on professuuri Svenska Handelshögskolanissa, Helsingissä.

Miehen työ -palkinnon jakaa vuosittain tasa-arvoasiain neuvottelukunta, TANE. Palkinnolla halutaan osoittaa, että tasa-arvo on sekä naisten että miesten asia. Tähän mennessä Miehen työ -palkinto on myönnetty muun muassa tunnustuksena tasa-arvotyöstä poliisihallinnossa, uraauurtavasta isyystutkimuksesta, sukupuolisensitiivisestä kasvatuksesta koulussa, sukupuolten tasa-arvon edistämisestä teatteritaiteen keinoin, maahanmuuttajamiesten ja -poikien parissa tehdystä tasa-arvotyöstä, työstä miesten väkivaltaisuuden vähentämiseksi sekä miesten ja naisten moninaisuuden esiin nostamisesta ja tukemisesta erityisesti seksuaalisuuden ja sukupuolisuuden alueella.Miesjaoston pj Kari Uotila ja TANEn pj Heidi Hautala luovuttavat palkinnon