Skip to main content

More (or less) Gender Equality in Singapore (Sw)

Pardon the language again - I wrote this text about a local (moslem) man who was married to 10 women and had 64 children with them. The poor guy was jailed the other day after raping 6 of his daughters:

I måndagens tidning fanns en grej om en (muslimsk förstås) man som var gift med 10 (tio) kvinnor och som med dem hade 64 barn - hela 'familjen' bodde i två 7-rumslägenheter i samma hus, vilket gör 5 pers per rum eftersom mannen naturligtvis hade eget rum.

Eftersom Singaporeansk lagstiftning förbjuder månggifte had han gift sig med alla sina fruar i grannlandet, det muslimska Malaysien. Grannarna blundade eller trodde det var nån sekt som huserade i bostäderna.

Det hela lär ha fungerat som ett 'väloljat maskineri' - en fru var utsedd till kokerska och fem andra jobbade för att skaffa pengar. Själv jobbade mannen inte utan höll andakter och (moral?)predikningar för 'familjen' varje morgon och kväll. En fru lär t.o.m ha gjort upp ett schema för hos vem mannen skulle sova vilken natt - men detta räckte tydligen inte till för mannen blev åtalad och slängd i fängelse för att ha våldtagit sex av sina döttrar.

Några dagar efter att mannen slängts i fängelse började grannarna undra om han hade en tvillingbror - men den man som dykt upp i 'familjen' påstod sig vara en familjebekant som bara ömmade för de stackars fruarna.