Skip to main content

Kumpujen yön puolueeksi profiloitunut perussuomalaiset, jonka yksi jäsen on julkisesti toivonut vihreiden naisten osumista raiskaajien uhreiksi, esittelee jälleen nais- ja mieskuvaansa Erkki Havansin kirjoituksessa Rikoksia, vaan ei rangaistuksia (HS 17.3.2011). Katsastaja ei nyt lähde sille linjalle, että toivottavasti perussuomalaisten äideissä, siskoissa ja tyttärissä ei ole vihreitä naisia, koska on ilmeistä, että näin voi kuitenkin olla, varsinkin kun tyttäret kasvavat.

Tarkastellaan sen sijaan Havansin kirjoitusta. Havansi on oikeustieteen professori emeritus, joka tarjoaa asiantuntemuksensa ja mahdollisesti vuosia salatun eetoksensa perussuomalaisten käyttöön tulevissa vaaleissa. Hänen näkemyksensä mukaan Suomen oikeuspolitiikka “suosii rikollisia”, minkä hän sanoo suoraan, ja se on naisten vika, minkä hän sanoo lähes yhtä suoraan.

Ensinnäkin rikollisia suosiva oikeuspolitiikka on “viherlepsua”, millä viitataan ennemminkin ärsyttäviin hennattuihin viherpoliittisiin naisiin, joiden on annettu käydä liikaa koulua, kuin Pekka Haavistoon ja Osmo Soininvaaraan. Toiseksi rikollisia suosiva oikeuspolitiikka ilmenee Havansin kirjoituksessa “so, so, ei noin saa tehdä” -rangaistuksina. Ärsyttävä ämmä on siis paitsi vihreä ja lepsu, myös opettaja eli nainen. Tästä voinee edelleen päätellä, että oikea kunnollinen (=miehekäs) rankaiseminen on turpaan vetämistä ja linnaan passittamista?

Feminiini rangaistuspolitiikka ei puolestaan toimi siitä syystä, että rikolliset taas ovat tietenkin miehiä. Kirjoituksessa kuvattu myymälävaras ehkä “malttaa olla lyömättä pelokasta yksinäistä naismyyjää” mutta mielessä selvästi käy, koska malttia tarvitaan – onhan mies ja ainakin myymälävarasmies toki väkivaltainen? Raiskauksiin päästään kirjoituksen loppuosassa, jossa kuvataan asiantuntevan raiskaajankin selviävän “so, so” -varoituksella tässä viherlepsussa valtiossamme. Vihreiden naisten raiskaaja voi siis jäädä rangaistuksetta ja mikäs sen kätevämpää kuin että he ovat vielä itse laatineet sen sallivat lait. Siis sen lisäksi, että heidän maahanmuuttopolitiikkansa on houkutellut tänne raiskaajia. Tosin katsastaja ei ole varma, onko tämä asiantunteva Havansin raiskaaja sama kuin Halla-ahon maahanmuuttaja- ja jengiraiskaaja.

Huonon naiskasvatuksen tuloksena pojasta tulee “röyhkeä” rikollinen, jolta “ulosottomieskään (ehkä ainoa mies hänen elämässään; katsastajan huom.) ei käytännössä saa mitään” ja joka “nauraa” rangaistuksille. Katsastaja jää odottamaan perussuomalaisten kasvatusohjelmaa ja etenkin sen sukupuolikuriosiota.