Skip to main content

Valoa, ei väkivaltaa

Valoa, ei väkivaltaa on ympäri Suomea järjestettävä, jokavuotinen tapahtuma jolla pyritään herättämään huomiota naisiin kohdistuvaan väkivaltaan. Naisiin kohdistuva väkivalta on maailmanlaajuinen ongelma ja ihmisoikeusloukkaus, joka on este sukupuolten välisen tasa-arvon toteutumiselle yhteiskunnassa. Sitä esiintyy kaikissa yhteiskunnissa ja yhteiskuntaluokissa, ja kuka tahansa nainen voi kokea väkivaltaa riippumatta iästä, uskonnosta, kansallisuudesta ja seksuaalisesta suuntautumisesta. Lisää tietoa naisiin kohdistuvasta väkivallasta löytyy kampanjan kotisivuilta.

Valoa, ei väkivaltaa

Valoa, ei väkivaltaa -päivää vietettiin ensimmäisen kerran vuonna 2006 ja tänä vuonna tapahtuma toteutetaan jo yli 30:lla paikkakunnalla. Tarkempi tapahtumakalenteri löytyy kampanjan kotisivuilta. Helsingissä tempaus järjestetään Kolmen sepän aukiolla 25.11.2009, klo 15 alkaen. Tempauksessa jaetaan kynttilöitä ja tietoa naisiin kohdistuvasta väkivallasta. Aukiolla on esillä myös ensi kerran Suomessa pidettävä Silent Witness -näyttely, jossa muistetaan entisten ja nykyisten parisuhdekumppaneiden surmaamia naisia.

Valoa, ei väkivaltaa -tapahtuma löytyy myös Facebookissa ja 16 Days of Activism -kalenterissa.

Profeministimiehet järjestää myös vuosittain naisiin kohdistuvan väkivallan vastaisen tempauksen, White Ribbon -kampanjan. White Ribbon -kampanja on miesten kansainvälinen liike, joka pyrkii muistuttamaan, että miesten naisiin kohdistama väkivalta on maailmanlaajuinen ongelma. Tänä vuonna Suomen White Ribbon -kampanjapäivä on 27.11. Lisää tietoa löytyy Suomen White Ribbon -kampanjan sivuilta, Facebookissa ja kalenteritiedotteesta. Suomen White Ribbon -kampanja on myös listattu 16 Days of Activism -kalenterissa.