Skip to main content

Vedet vievät Suomen Miehiä

Mikko-Pekka Heikkinen kirjoittaa Helsingin Sanomissa, miten vedet vievät Suomen miehiä. Niin, miehiä. Vesillä liikkuvia miehiä nimittäin kuolee 20 kertaa niin paljon kuin naisia. Helsingin Sanomien artikkelia varten on myös haastateltu Suomen uimaopetus- ja hengenpelastusliiton toiminnanjohtajaa joka ihmettelee:
"Sen kun tietäisi mikä meissä miehissä on. Ollaanko me vielä niin metsäläisiä, että halutaan hakea ja rikkoa rajoja, ottaa vähän riskejä".

Usein puhutaan siitä, miten miesten eliniän odote on naisia lyhyempi ja miten miehen vuosi on yksitoista kuukautta. Jos asia kiinnostaa kannattaa luoda katsaus tapaturmalukuihin.

Tilastokeskuksen mukaan vuonna 2007 työikäisten miesten kuolemantapauksista 12,4% johtui tapaturmasta. Se oli työikäisten miesten kolmanneksi yleisin kuolinsyy: 946 miestä kuoli tapaturmaisesti. Samaisena vuonna 2007 kuoli hukkumalla 97 työikäistä miestä. Paljonkohan pelkästään miesten uho- ja viinapitoisen rantakulttuurin muuttuminen kaunistaisi tilastoja ja nostaisi miesten eliniänodotetta?

Hukkuminen ei johdu vaarallisesta ammatista tai matalasta koulutustasosta eivätkä (feministi)naiset aja miehiä veteen: Heikkisen kuvaama nuori mieskin vietti iltaa ihan poikaporukassa, kunnes lähti syystä tai toisesta yksin uimaan. Mitä tästä voi päätellä? Ainakaan miesten ei kannattaisi uida yksin. Viikon lisää yhteentoista kuukauteen voi saada myös uimalla rannan suuntaisesti.

Uusi Suomi on laittanut Tilastokeskuksen raportoimat kuolinsyyt nätiksi taulukoksi. Mukavaa heinäkuuta!