Skip to main content

Tiedotteita

Avoin muistio puolustusasioita seuraavalle ryhmälle

Suomen nykyisen asevelvollisuusjärjestelmän perusteet luotiin kohta sata vuotta sitten. Silloin keskusteltiin avoimesti, vilkkaasti ja syvällisesti eri vaihtoehdoista. Lopuksi päädyttiin, osittain silloisen yhteiskunnallisen tilanteen sanelemana, useimpien mielestä epämiellyttävään, “välttämättömään pakkoon”. Olisiko nyt, neljä sukupolvea myöhemmin, aika avata keskustelu uudestaan ja arvioida lähtökohdat puhtaalta pöydältä?

WRC 2013

White Ribbon -kampanja on maailman suurin miesten liike miesten naisiin kohdistamaa väkivaltaa vastaan. Kampanja sai alkunsa Kanadassa vuonna 1991 ja toimii nyt yli viidessäkymmenessä maassaa, Suomessakin vuodesta 2001. Meillä kampanja on toteutettu jakamalla lentolehtisiä ja valkoisia nauhoja miehille. Tänäkin vuonna White Ribbon -kampanja toteutaan samanaikaisesti Valoa, ei väkivaltaa -kampanjan kanssa, YK:n naisiin kohdistuvan väkivallan vastaisena päivänä.

Kenelle Miehen työ –palkinto miesaktivismista?

Tasa-arvoasiain neuvottelukunta myöntää Miesjaoston ehdotuksesta vuosittain Miehen työ –palkinnon henkilölle tai taholle, joka on työllään tai muilla ansioillaan edistänyt sukupuolten välisen tasa-arvon toteutumista erityisesti miehiin tai poikiin liittyen, edistänyt miesten ja poikien emansipaatiota ja purkanut kapeita sukupuolirooleja. Vuoden 2013 Miehen työ –palkinto jaetaan pitkäaikaisesta miesaktivismista.

Profeministimiehet tukee kansalaisaloitetta asevelvollisuuden lakkauttamiseksi

Maanantaina 2.9.2013 alkoi asevelvollisuuden lakkauttamista ajavan kansalaisaloitteen nimienkeräys. Profeministimiehet on järjestönä mukana Ohi on -kansalaisaloitteen tukijalistalla. Päätös mukanaolosta perustuu muutaman vuoden takaiseen kannanottoon jossa järjestö toteaa, että sukupuoleen perustuvat velvollisuudet eivät kuulu tasa-arvoiseen yhteiskuntaan.

WRC 2012

White Ribbon -kampanja on maailman suurin miesten liike miesten naisiin kohdistamaa väkivaltaa vastaan. Kampanja sai alkunsa Kanadassa vuonna 1991 ja toimii nyt yli viidessäkymmenessä maassaa, Suomessakin vuodesta 2001. Meillä kampanja on toteutettu jakamalla lentolehtisiä ja valkoisia nauhoja miehille. Tänäkin vuonna White Ribbon -kampanja toteutaan samanaikaisesti Valoa, ei väkivaltaa -kampanjan kanssa, YK:n naisiin kohdistuvan väkivallan vastaisena päivänä.

Kenelle Miehen työ -palkinto 2012?

Tasa-arvoasiain neuvottelukunta myöntää Miesjaoston ehdotuksesta vuosittain Miehen työ –palkinnon henkilölle tai taholle, joka on työllään tai muilla ansioillaan edistänyt sukupuolten välisen tasa-arvon toteutumista erityisesti miehiin tai poikiin liittyen, edistänyt miesten ja poikien emansipaatiota ja purkanut kapeita sukupuolirooleja. Palkinnolla neuvottelukunta haluaa muistuttaa, että tasa-arvon edistämisestä hyötyvät sekä miehet että naiset.

Paneelikeskustelu ympärileikkauksesta

Miten poikien ympärileikkaukseen pitäisi suhtautua? Onko se puolustuskyvyttömän lapsen pahoinpitely, joka jättää pysyvän ruumiinvamman? Vai lääketieteellisesti ja fyysisesti harmiton operaatio, jolla on vankat ja vakiintuneet uskonnolliset ja kulttuuriset juuret suuressa osassa maailmaa? Onko suhtautuminen poikien ja tyttöjen ympärileikkaukseen ristiriitainen? Pitäisikö ympärileikkaus kieltää kokonaan, säätää se vain kulttuurisista ja uskonnollisista syistä sallituksi vai sallia mahdollisuus lapsen ympärileikkaukseen kaikille vanhemmille ilman sen kummempaa perustelua?

Profeministimiehet @ Arkadia Bookshop

Tervetuloa kuuntelemaan ja keskustelemaan aiheesta "Miehet, väkivalta ja feminismi". Puhujina Timo Honkasalo ja Bert Bjarland.

Aika: keskiviikko, 16.11, kello 1800
Paikka: Arkadia Oy, Pohjoinen Hesperiankatu 9, Helsinki

Kohti pelotonta maailmaa

Kohti pelotonta maailmaa - keskusteluja naisiin kohdistuvan väkivallan haavoittavuudesta ja uhrien kohtaamisen käytännöistä

Aika: 25.11.2011 klo 12.00 - n. 17.30, sisältäen 45 min tauon jona aikana tarjolla kevyt lounas ja kahvi.

Paikka: Eurooppasali neuvotteluhuoneineen Helsingin Kampissa (Voimatalo, Malminkatu 16). Tila on esteetön. Paikalla on viittomakielinen tulkkaus.

Järjestäjät: Amnestyn Suomen osasto ja Joku raja! -verkosto, Suomen kansallinen väkivaltaobservatorio ja NYTKIS ry

OHJELMA

Valoa, ei väkivaltaa 2011

Valoa, ei väkivaltaa on kynttilätapahtuma jossa jaetaan kynttilöitä, White Ribbon –nauhoja ja tietoa naisiin kohdistuvasta väkivallasta. Aukiolla on esillä Silent Witness -näyttely, jossa muistetaan entisten ja nykyisten parisuhdekumppaneidensa surmaamia naisia.

Aika: 25.11.2011 klo 16 - 20.

Paikka: Kolmen sepän aukio.

Järjestäjät: Suomen kansallinen väkivaltaobservatorio, Naisjärjestöt Yhteistyössä NYTKIS ry ja Amnestyn Suomen osasto ry.

Yhteistyössä: puolueiden naisjärjestöt, Africarewo ry, Zontat ja Profeministimiehet.

Julkaise syötteitä